Yollar – Roller – Tercihler

 

Hiç ayrı düşmeyeceğinizi düşündüğünüz insanlarla bambaşka yollara gidebilirsiniz. Görünürde üzücü olaylar yaşamış olsanız da ya da hiçbir şey olmadan hayatınızdan çıkmış olsalar da aslında her şey doğru zamanda, olması gerekenlerle sonuçlanıyor. Kimileri sizlere yaşam dersinizi öğretmek için karşınıza çıkar, kimileri de kendi gücünüzü elinize almanızı öğretir. Kimileri size ışık olur, yol olur, yoldaş olur, kimileri ise karanlığı, öfkeyi, kini, dedikoduyu gösterir. Her ne gösterirlerse göstersinler, nasibinizde ne kadarını almak varsa o kadarını alırsınız.

 

İnsanlarla yaşadığınız tüm acı olayları, kırgınlıkları, kavgaları kabullenmek zor gelebilir. Neden? Neden? Neden deyip durabilirsiniz. Neyi göstermeye çalıştıklarını anlamayabilirsiniz o an için. Eğer kendinizi şifalandırmak, yükseltmek isterseniz ve kalbinizden ruhunuzun tekamülü geçerse, zamanla yaşadıklarınıza bir anlam getirebilirsiniz. Hiçbir şey tesadüfen gerçekleşmiyor. Parçaları birleştirmek kolay olmasa da yapbozu tamamlamanız sizin elinizde. Sabrınız ise sizin pusulanız.

 

Bu insanlarla ilişkiniz bambaşka olabilirdi eğer zamanında başka seçimler yapsaydınız. Ama artık sizin geçmiş ile ilginiz kalmadı. Çünkü öyle bir duruma geldiniz ki yaşadıklarınızın tüm sorumluluğunu üstünüze almayı öğreniyorsunuz. Biliyorsunuz, onlar olmasaydı ve siz tüm bu acı, tatlı olayları yaşamasaydınız şimdiki geldiğiniz noktaya gelemeyecektiniz. Size en büyük kötülüğü yapanlar aslında ruhunuzun yükselişi için en yakın ruh kardeşlerinizden biri olduğunu bilseydiniz, onlara kızabilir miydiniz? Bu noktaya gelebilmek için, size öğretmeye çalıştıkları yaşam derslerinizi öğrenmek ve bunları kabullenmek veya bunlarla yüzleşmek kolay değil elbet. Ama unutmayın ki Allah size kaldıramayacağınızdan fazlasını asla vermez. Ne zaman zorlanırsanız ne zaman kendinizi çıkmazda bulursanız bunu hatırlayın.

 

Bu dünyada herkes üstüne düşen rolü fazlasıyla güzel oynuyor. Bazılarımız role kendini çok kaptırıp, kendi öz benliğinin sadece bundan ibaret olduğunu düşünebilir. Ama bazılarımız, kimliklerin farkında, rollerin, maskelerin farkında. Ruhlarını görmeye niyet edenlere ne mutlu. Bundan sonra yapacağınız tercihler, önceden yaptığınız tercihlerden farklı olacaktır. Bununla beraber, hayatınıza girecek insanların titreşimleri de farklı olacaktır. Her birimiz birbirimize ayna olurken, sorun kendinize her daim.

 

Burada neyi öğreniyorum? Neden böyle bir şey benim başıma geldi?

 

Eğer kendinize soru sormayı unutursanız, kendinizi unutursunuz ve dünyaya oynamak üzere geldiğiniz rol, sizi öyle sarıp sarmalar ki, kalp gözünüzü açmadan hakikati asla anlayamazsınız.

 

Sevgiyle, ışıkla…

DAMLA US

 

Bir Cevap Yazın

E-Posta adresini yayımlanmayacak. Zorunlu alanları * ile işaretlenmiştir

formu temizleYorumu gönder