YazarEvi kurucusu sevgili Can Gazalcı’nın başlattığı ‘Yazar ve editörün buluşma noktası’ konseptinde yayınlanacak yazılarım veya şiirlerim ile burada olacağım. Buraya yazdığım ilk yazımı da şimdi sizinle paylaşmak isterim.

 

HOŞ GELDİN YENİ DÜNYA

Corona virüsü daha Türkiye’ye gelmemişken çok güzel bir havada yürüyüş yapıyordum. Güneş parlak gökyüzünde tüm ışıltısını yansıtırken tam karşımdan gelen bir çift, bebek arabasını sürüyordu. Yanımdan geçerken içgüdüsel bir şekilde küçük çocuğun gözlerine bakma hissiyatı geldi. Çocuğun gözlerine bakmamla vücudumun titremesi bir oldu. Bir yaşlarında olan bu küçük çocuk, güneş gözlüğümden içeri girip gözlerimi görmüş gibi bakıyordu. O kadar derin ve bilgeydi ki “Yeni dünyanın çocukları bunun gibi olmalı!” dedim. Üstelik tüm bunları bana bir saniyelik bakışmamızda hissettirmişti. Her şeyi bilen, doğanın gerçek koruyucuları…

Aradan iki hafta geçti ve Corona virüsü Türkiye’de başladı. Dünya kendini yenilerken bu gelen yeni çocuklara yer açıyormuş gibi hissediyorum. Eski sistemler; bunlara eski inanışlar, eğitim, sağlık, ekonomi, politika dâhil, kendini yenilemek zorundaymış gibi geliyor. Korkunun egemen olduğu tüm davranış kalıpları yerine sevgiyi seçen insanların ve onların çocuklarının yeni tohumları büyütecek olması, yeni dünyanın gerçek kurucuları olmaları ne umut verici… Dünya salgınla, kıtlıkla, kaosla karanlık tünelden geçerken güneş hâlâ en tepede bulutların arkasında!

Tüm geçen zamanlar gibi bu zor günler de hafızalarımızda küçük bir anı olarak kalacaktır. Önemli olan bu zamanlarda kendine, çevrene ne yaptığın… Hâlâ tüm insanlardan kendini ayrı mı tutuyorsun yoksa yaratılan her şeyle bir olduğunu kabul ediyor musun? Virüs tüm dünyaya insanların bir olduğunu hatırlatsa da daha uyanmayan çok insan var! Ne diyelim. Herkesin uyanma zamanı aynı değil elbet ama dilerim evde kalma sürecinde herkes kendi içine dönüp kendi varoluşunu keşfetmeye başlar ve güneşli günlerde hep beraber el ele tutuşup doğanın kalbinde ‘bir’ olurken yeni dünyaya hoş geldin deriz.

Benden söylemesi; yeni gelen çocuklar, yeni dünyanın çocukları zaten ‘bir’ olduklarını biliyorlar… Peki ya sen?

 

Aşkla…

Damla Us

Bir Cevap Yazın

E-Posta adresini yayımlanmayacak. Zorunlu alanları * ile işaretlenmiştir

formu temizleYorumu gönder