Güneş Banyosu

 

Bir önceki yazıda arınmanın öneminden bahsetmiştik. Henüz okumayanlar için bağlantısını buradan bulabilirsiniz. Arınmak Neden Bu Kadar Önemli?

Şimdi size ‘Güneş Banyosu’ adını verdiğim arınma çalışmasını anlatacağım. İsterseniz güneşin tam karşısına oturup bu çalışmayı yapın, isterseniz gece, karanlık bir odada veya gözlerinize güneşin gelmeyeceği bir alanda. Her nerede olursanız olun. Sizin niyetiniz ve vizyonunuzla gelir bu güneş enerjisi, içinizi, bedeninizi aydınlatır. Bu çalışmada lütfen sessiz bir ortamda, kimsenin sizi rahatsız edemeyeceği bir alan yaratın ve en rahat olabileceğiniz şekilde oturun ya da uzanın. Gözlerinizi kapatın ve başlayın…

 

Derin nefesler alıp, günün geri kalanını, düşünceleri nefesle beraber serbest bırakıyoruz. Her nefesle git gide düşünceler uzaklaşıyor, her nefeste bedenimiz biraz daha rahatlıyor. Burundan nefes alıp, ağızdan nefes verirken bedenimize daha çok yaklaşıyoruz. Bu ana odaklanarak, nefesimizi alıp veriyoruz. Ve şimdi, kalbimize odaklanıyoruz, kalp çakramıza. Derin nefesler almayı sürdürüyoruz. Odağımız kalbimizdeyken, niyet ediyoruz; ‘Güneşin mükemmel ışığını, parlaklığını ve dönüştürücü gücünü tüm bedenlerimde ve tüm zamanlara doğru almaya niyet ediyorum.’ Bedeninize güneşin bu muazzam ışığının geldiğini vizyonlayın. Bu güneş ışığı tüm bedeni sarıyor, sarıyor, sarıyor. Başınızın üstünden, ayak parmaklarınıza kadar bu güneşin içindesiniz. Bir yandan sıcaklık hissederken, bir yandan da huzuru ve güveni hissediyorsunuz. Güneş ışığı bedeninizde DNA’ ya kadar derine iniyor, izin verin… Hücreleriniz ışıldamaya başlıyor. Derin nefesler almaya devam edin ve dikkatinizi tam olarak bedeninize verin. Ağrı giren bölge varsa oraya nefesinizle beraber güneş ışığını yoğunlaştırın. Bırakın o bölgede güneşin patlaması gibi ateşler çıksın, patlasın, dışa vursun. Ağrıyan bölgede, o hücreler yanarken, volkan gibi patlarken, nefesinizle o bölgeye yardımcı olun. Her patlamada biraz daha rahatlıyorsunuz, arınıyorsunuz. Şimdi gene bedeninizi tarayın ve ağrıyan başka yeriniz varsa aynı şekilde oraya güneş ışığını ve nefesinizi yoğunlaştırın. Ellerinizden ateşler çıkıyormuş gibi hissedebilir ya da terleyebilirsiniz. Bu gayet normaldir. Bırakın kendinizi, dönüşmesi gereken ne varsa dönüşsün. Size ait olmayan ne varsa güneşte yansın, dönüşsün. Bedeninizin her yeri ışıl ışıl parlayana kadar, ağrılı olan bölgeler sakinleşinceye kadar bu çalışmayı sürdürün. Hafifleme duygusunu hissedebilirsiniz. Bu güzel çalışma için güneş enerjisine kalpten teşekkür edin ve hazır olunca yavaşça el ve ayaklarınızı oynatıp, gözlerinizi açabilirsiniz.

 

Güneş banyosu bir hayli derine inebilen, izin verdiğiniz ölçüde arınma yapabilen mükemmel bir çalışmadır. Uygulama yaptıkça etkilerini kendi hayatınızda görmeye başlarsınız. Meditatif haldeyken bana aktarılmış olan bu çalışmayı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım.

 

Sevgiyle, ışıkla…

DAMLA US

 

Bir Cevap Yazın

E-Posta adresini yayımlanmayacak. Zorunlu alanları * ile işaretlenmiştir

formu temizleYorumu gönder