Ebedi Aşk

 

Uzun zaman olmuştu aşk üzerine bir kitap okumayalı. Gerçi bu da bildiğimiz bir aşk hikayesinin kitabı değil. Çırılçıplak aşk diyordu Aret Vartanyan. İlişkileri tüm çıplaklığı ile analiz edip çarşaf çarşaf ortaya sererken, asıl aşkı hatırlatıyor; ilahi olanı, en saf olanı… Aşkı anlatırken Aret zaman zaman içinde kayboluyordu aşkın derinliğinden. Sözcükleri basit olmasına rağmen kalbe giriyordu samimiyeti ile. Bu kitap buram buram aşk kokuyor en sade haliyle.

 

Son zamanlarda kalbimde hissettiğim hüznün üzerine ışık olmuştu bu kitap. Kitabın sonuna doğru geldiğimde Cem Adrian’ın Ben Seni Çok Sevdim şarkısını beraber dinleyelim diyordu Aret. Açtım şarkıyı, koydum kitabı yanıma, uzandım yatağıma. Gözlerim tavanda sadece şarkının içindeydim. Aret’in sevgisini hissediyordum. Çok derin bir aşktı bu, çok derin bir sevgiydi, saf aşk buydu işte. Gözlerimden yaşlar akarken aşktan korktuğumu, aşktan kaçtığımı fark ettim. Bunların hepsi acı çekmekten korktuğum için oluyordu. Aret’in dediği gibi aşk bedensizdi, aşk özgürlüktü ve aşk birdi.. Ne zaman bilirdi aşk ne de şekil.. Bunların çok ötesinde her yere girebilen, her yerde olabilendi. Bunu hissetmek için de açık kalp gerekliydi ve ben bunu yeni fark ediyordum, yeni anlıyordum… Ne yaşarsam bu dünyaya ait içinde acı da olacaktır sevinçte ama zihnimin ötesine geçebildiğim anlarda ve kalbimde kaldığım zamanlarda, yaşadığım en derin şey aşk olacaktır… Bu yeni bir farkındalık, yeni bir oluş benim için. Zamanı ekarte eden, birliği, sevgiyi, aşkı her an yaşayabileceğimi hissettiğim an… O kadar uzun zamandır aç kalmışım ki hiç doyamayacağım sanki. Ne mutlu ki bunu fark edebilmek, kendimle yüzleşebilmek, kabullenmek ve en baştan başlayıp önce kendimi sonrada her şeyi sevebilmek.

 

Gene bir yoldayım sanki. Anladım artık yollar hiç bitmeyecek. Bir yol başka bir yola doğru evrimleşiyor ve sonra başka bir yol ve sonra başka diye akıp gidiyor. Şimdi aşkı öğreniyorum demeyeceğim. Unuttuğum aşkı hayat bana aynalarla hatırlatıyor. Ondandır kalbimdeki acının sebebi, ondandır hüznümün derinliği. Ben artık bunu yaşamaktan korkmuyorum. Biliyorum artık aşk dönüştürücü, aşk iyileştirici ve aşk ebedi bir kalp…

 

Sevgiyle, ışıkla…

DAMLA US

 

 

 

Bir Cevap Yazın

E-Posta adresini yayımlanmayacak. Zorunlu alanları * ile işaretlenmiştir

formu temizleYorumu gönder