Dilekler

 

‘ ÜZÜLME! İSTEDİĞİN BİR ŞEY OLMUYORSA, YA DAHA İYİSİ OLACAĞI İÇİNDİR YA DA GERÇEKTEN DE OLMAMASI GEREKTİĞİ İÇİN… ’ MEVLANA

 

Günlerce, aylarca ya da yıllarca istediklerimizin peşinden koştuğumuz zamanlarda oldu. Bazen de başarısızlık diye adlandırdığımız duygularla karşılaşmamak için hayallerimizin peşinden koşmayı bıraktığımız zamanlar da. Ama cesaret edip, sonuç ne olursa olsun bunu denemek istiyorum demeyi bıraktığımız anlar, aslında ruhumuzu bir kenara atmak demek olmuyor mu? Hangisi önemli peki? Bir adım atıp, gerisini evrene bırakmak mı yoksa o adımdan bile korkmak mı?

Her dilek aslında bizi değiştirmeye, evrimleştirmeye doğru itiyor. Niyetlerimize bağlı olarak, kendi hayatımızda bir evrim gerçekleşiyor. Buna da hazırlanma aşaması diyebiliriz. Evren bize, sen bunu istiyorsun peki sen buna hazır mısın diyor adeta. Hazır değilsek, hayat bizi dileğimizde gerçekten de kararlı mıyız, gerçekten bunu istiyor muyuz diye bir dizi sınamalardan geçiriyor. Öğreneceklerimizi öğrendiğimiz zaman ne mutlu bize! Hayallerimiz gerçeğe dönüştüğü zaman ise, bizim için zaten olması gereken bir şeymiş gibi nötr karşılayabiliyoruz. Ama bundan belki de iki sene önce bu dileğimiz gerçekleşseydi, olgunluğumuz ve evrimleşmemiz olmayacaktı. Ve biliyorum ki kalpten istediğimiz her dilek gerçekleşiyor sadece bizim düşündüğümüz zaman çizelgesinde olmayabiliyor. Eğer dileklerimiz bütünün ve bizim hayrımıza değilse zaten olmuyor ya da Mevlana’nın dediği gibi belki de daha iyisi olacağı içindir. Hangisinin bizim gerçeğimize uygun olup olmadığını nasıl anlayacağız peki? Beklemek ile mi? Yoksa pes etmeyerek tekrar deneyerek mi?

Bu soruların cevapları aslında hepimizin kalbinde! Tıpkı dileklerimizin kalbimizden mi yoksa zihinden mi çıktığını ayırt edeceğimiz yerin gene kalbimiz olduğunu bilmek gibi… Yeter ki cevapları dinleyebilelim, yeter ki kalp gözümüzü açabilelim, yeter ki hayallerimizin peşinden koşarken düşecek olsak bile bundan korkmayalım. Unutmayalım ve hep hatırlayalım.

 

‘Engellerden yılmayın! Hayat yolundaki engeller; aşılmak içindir, takılmak için değil.’ La Edri

 

Sevgiyle, ışıkla…

DAMLA US

Bir Cevap Yazın

E-Posta adresini yayımlanmayacak. Zorunlu alanları * ile işaretlenmiştir

formu temizleYorumu gönder