‘First Time’ albümü çıktı!

 

Oldu en sonunda oldu Bim Bam Bom!

Gözümüz aydın a dostlar. CordaSonora isim ile ‘First Time’ albümü artık tüm dijital platformlarda! Apple Müzik ve Spotify den dinleyebilirsiniz. 5. Şarkı Aşk (Love), 10. Şarkı Mind ve 11. Şarkı Bird ’ün besteleri bana ait. Bu albümün hikayesi nedir diyenler için tekrar paylaşıyorum.

 

Hayatımın bir ilki ‘First Time-İlk Defa’ albümüyle hayat buluyor. Sevgili keman hocam Esin Yardımlı Alves Pereira kemanıyla ve eşi Ricardo Alves Pereira klasik gitarıyla 6 öğrencinin hayallerini gerçeğe dönüştürdüler. Bu 6 öğrencinin ortak özellikleri Esin hocadan özel keman dersi almaları ve konservatuvar mezunu olmamaları. 13-45 yaş aralığında olan bu insanların hepsi farklı milliyetten; Almanya, Hollanda, Amerika, Türkiye, Portekiz gibi.. Ders sırasında başlayan doğaçlamalar yerini bestelere bırakıyor ve dünyada da bir ilk olan ‘First Time’ın toplam 11 parçası var ve bu 11 parçanın üçünün bestesi bana ait.

Gelelim bu ana gelene kadarki hikayeye.. 

Küçüklüğümden beri keman çalmak istedim. Ama kamburum çıkar diye ailem bana gitar almayı tercih etti. 7 yıldır kadar gitar çaldım. Konservatuvarda okumak istedim ama ailem üniversiteye gitmem gerektiğini, daha sonra ne yapmak istersem onu yapabileceğimi söyledi ve bunun üzerine konservatuvara hazırlanmak yerine dershaneye gidip üniversiteye hazırlandım. Tabii ki ikisine birden hazırlanmam imkansızdı. Üniversiteye girdim. Bir yandan gitara devam ediyordum ama zamanla müzikten uzaklaşmaya başladım. Üniversite, dersler daha ağır bastı. Mezun oldum ve aradan 5 yıl geçtikten sonra kendimi arayış dönemlerimde aklıma, kalbime düştü keman. Ne olursa olsun keman çalmayı öğrenecektim. Çok kararlıydım. Ne bildiğim bir yer vardı ne de bildiğim bir hoca.. Kalbimi dinleyecektim ve akışa güvenecektim. Gittim Kadıköy’e, girdim ikinci el enstrüman satan, alan yere. Sattım gitarımı ve aldım kemanımı. ‘Var mı keman hocan?’ dedi oradaki satıcı. ‘Hayır’ dedim ve bana grubu olan, güvenebileceğim bir kadın ismi ve numarasını verdi. Esin’di o… Kadıköy’de oturuyordu. Küçük bir evi, 2 tane kedisi ve şimdiki eşi Ricardo ile yaşıyordu. Heyecanla evine ilk girdiğimde, ambiyans güven vermişti bana. Dersimiz ne zaman başladı, ne zaman bitti hiç hatırlamam. Hala bile öyle.. Ders gibi gelmez bana, ders gibi de işlemez ya dersi. Kişiye göre, yeteneklerine göre şekillendirir dersi. ilk kez bir doğaçlamamı yaptığımda Esin’in ve Ricardo’nun gerçekten de beğenmelerini ve beni alkışlamalarını hayatım boyunca unutamam. Bu kadar yüreklendirildiğim, onurlandırıldığım başka bir an hatırlamam. 9 ay-1 yıl boyunca bu şekilde keman dersi aldıktan sonra bir gün Esin, Amsterdam’a gidip orada yaşayacağını söyledi. O kadar üzüldüm ki gitmesine. Frekansımla bu kadar tutan bir insanı hayatımdan çıkmasını istemedim. O da böyle hissetmiş olmalı ki Amsterdam’a gitmesi bize engel olmadı. Meğer o 9 ay-1 yıl süresince beni Skype üzerinden ders alabilmem için hazırlamış. Dokunmadan, sözlü olarak beni uyararak keman çalmayı öğretmiş. Böylece Skype üzerinden derslerimizi sürdürdük. Yaratmaya devam ettik. Öğrenci hoca ilişkisinden daha çok dost, kardeş ilişkimiz devam etti. Duygularımın tezahürünü kemanda doğaçlarken en büyük destekçim Esin oldu. 5 yıldır ders yapıyoruz ve şu ana kadar toplam 13’e yakın bestem oldu. Kim bilir belki bir gün diğer bestelerim de hayat bulur…

Kalbimin sesinin beni nereye götüreceğini bilmiyorum ama onu her dinlediğimde çok güzel şeyler yaratıyor. Herkese ilham olması dileğiyle..

Aşkla..

Damla Us

Bir Cevap Yazın

E-Posta adresini yayımlanmayacak. Zorunlu alanları * ile işaretlenmiştir

formu temizleYorumu gönder