Aslan Kral

7 yaşındayken izlemiştim Aslan Kral’ı. Geçmişe ait çok anı tutmasam da aklımda, bu çizgi film hafızamda hep yer etti. Çizgi filmi izlediğimde babasını kaybeden Simba için ne kadar çok ağladıysam filmin sonunda da bir o kadar kalbimin sesi yükselmiş, kendi içsel bilişime güvenmiştim. Şimdi aradan 25 yıl geçti ve sanki zaman durmuş gibi Aslan Kral aynı etkiyi üzerimde yapabildi. Hangi sahne, hangi karakter diye değil filmin bütünü etkiliyordu beni. Verdiği mesaj , hakikatin anlaşılabilir bir şekilde sunulması etkiliyordu beni. Gerçek gücün merhametten, sevgiden gelişini hatırlatıyordu. Aynı zamanda nefsin dünyayı ölüme sürükleyebileceğini, yaşam döngüsünü olumsuz etkilediğini anlatıyordu. Yaşam amacından sapmış, kaçmış bir aslanın kendini bulması ile nihai kaderine doğru yürümesini anlatılırken, Simba aslanına ‘Hatırla..’ Denmesi ile kendi gerçekliğine uyanıyordu. O uyanıyor da ya biz uyanıyor muyuz? Ölümün illüzyonundan bile bahsediyordu film. 

 

Simbayla kendimi hep özdeşleştirmiştim. Belki aslanları çok sevdiğimden (gerçi tüm hayvanlar benim ailem!) , belki de bir aslan kadını olduğumdan…  Tam da astrolojik olarak aslan kapısına girmeden bu filmi tekrar izlemek ne büyük bir eşzamanlılık ama! Aslanlar ne kadar lider konumunda görünse de kendi nefslerinden değil de kalpleriyle, sevgileriyle hareket ederlerse, bilgeliklerinden dolayı liderlik yapmakla yükümlüdürler. Yoksa yaşam döngüsü olumsuz yönde etkilenir hele ki dünya boyutsal olarak yükselişe geçmişken.

Bu Ağustos ayına dikkat edin. Kendinizi gözlemleyin. İçsel bilişimizin, bilgeliğimizin yüksek olduğu bu dönemlerde kalbimizi daha çok dinlemeli ve kendi nihai kaderimizde yürümemiz temennisi ile…

 

Aşkla..

Damla Us

Bir Cevap Yazın

E-Posta adresini yayımlanmayacak. Zorunlu alanları * ile işaretlenmiştir

formu temizleYorumu gönder